Dani otvorenih vrata u Tehničkom centru mladih

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruge koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, ove godine održat će se od 25. do 27.svibnja 2017. u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima, u prostorima udruge ili izvan njih svim zainteresiranim građanima pruža se prilika da sudjeluju u mnogobrojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te da se informiraju o različitim društveno korisnim projektima i programima.

Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, na adresi Korzo 2a/2 otvoriti će svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima. Tehnički centar mladih je najbolje opremljena modelarska radionica gdje polaznici uz mentore razvijaju svoje nove ideje ili svladavaju osnovne tehnike obrade i spajanja materijala. Radionica sadrži deset radnih mjesta opremljenih priručnim alatom i vrhunskim modelarskim strojevima među kojima je CNC glodalica i modelarska pila, koji su proizvodi riječkih tvrtki. Početkom 2017. godine Tehnički centar mladih opremljen je i novom opremom 3D printerom, 3D skenerom i dodatnom odgovarajućom opremom, zahvaljujući sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projektu udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. iz sredstava Državnog proračuna za 2016.god.
Tijekom godine kroz programe Tehničkog centra mladih prođe preko 900 učenika, no već sada, nakon testnih predstavljanja modeliranja na novonabavljenom 3D printeru u osnovnim školama, projekcije pokazuju da će se u programe uključivati znatno više djece.

25. i 26. svibnja od 12 do 18 sati svi zainteresirani učenici zajedno s roditeljima moći će posjetiti modelarsku radionicu Tehnički centar mladih i sudjelovati na kreativnim modelarskim radionicama i pokaznim radionicama 3D modeliranja. Prezentirati će im se sve aktivnosti radionice te će moći dobiti informacije kako se uključiti u programe i buduće tečajeve Tehničkog centra mladih.

Više informacija mogu se dobiti na broj telefona 051/323-153 svakog radnog dana od 8 do 16 sati te na e-mail radionica@ztk-rijeka.hr